Ось 3 головних закони фізики. Навчіться застосовувати їх у житті – і все зміниться!

Джерело: http://www.tutkatamka.com.ua

Фізика — не тільки для школярів!
У 1687 році знаменитий англійський вчений сер Ісаак Ньютон опублікував книгу «Математичні початки натуральної філософії». У цій книзі описуються три закони руху, що лягли в основу класичної механіки.
Але більшість людей навіть не здогадуються про те, що закони Ньютона можна застосувати для збільшення продуктивності, спрощення роботи і досягнення успіху. Як? Зараз розповімо!


Перший закон Ньютона. 

Будь-яке тiло перебуває у спокої або у станi рiвномiрного прямолiнiйного руху, доки до нього не прикладенi сили, якi змiнять його стан.

Інертність — фундаментальний закон всесвіту. 

Іншими словами, тіло в русі прагне залишатися в русі — і навпаки, якщо тіло не рухається, воно прагне залишатися нерухомим. 

Цей закон цілком застосовний до нашої продуктивності. Якщо тіла в стані спокою прагнуть спочити і далі, то, вставши з дивана, ми нічого не доб’ємося!

Виходить, головне — це почати щось робити? Так! Найголовніше — це взяти і почати. А як тільки ви почнете, вам буде набагато простіше залишатися в русі.

Щоб подолати інертність, знайдіть спосіб приступити до виконання завдання протягом менше двох хвилин.

Зверніть увагу, що мова не йде про завершення роботи. Фактично, не потрібно навіть безпосередньо працювати. Але завдяки першиму закону Ньютона, ви часто будете помічати, що, почавши цю невелику частину завдання протягом двох хвилин, продовжувати працювати буде набагато легше.

Мотивація часто приходить після початку роботи. Знайдіть спосіб почати з малого. Розігнавшись, ви самі здивуєтеся, як легко у вас все виходить!
Другий закон Ньютона. 

Прискорення тіла прямо пропорційне прикладеній до нього силі і обернено пропорційне його масі. Тіло прискорюється в напрямку, який співпадає з напрямком прикладеної сили: іншими словами, сила дорівнює масі, помножені на прискорення. 

Давайте подивимося, як це рівняння можна застосувати до продуктивності.

Важливо розуміти: сила — це вектор. А вектор складається з величини (докладених зусиль) і спрямування цих самих зусиль.

Тобто, якщо ви хочете прискорити об’єкт в певному напрямку, то на ситуацію впливають і кількість зусиль, і їх напрям.
Все це можна застосувати і в житті!

Якщо ви хочете бути більш продуктивним, вам варто задуматися не тільки над тим, наскільки старанно ви працюєте, але і над тим, куди ви спрямовуєте свої зусилля. Це однаково стосується і важливих життєвих рішень, і дрібних повсякденних завдань.


Простіше кажучи, у вас є строго певна кількість сили для виконання роботи. І напрям цієї сили настільки ж важливий, як і кількість.
Третій закон Ньютона. 

Дія завжди є рівна і протилежна протидії, інакше взаємодії двох тіл один на одного рівні і спрямовані в протилежні сторони.
У кожного з нас своя середня швидкість виконання чого-небудь. Ваш рівень продуктивності та ефективності — це рівновага продуктивності та непродуктивності сил у вашому житті.

Що таке сили продуктивності та непродуктивності?

Сили продуктивності — це зосередженість, позитивний настрій і мотивація. А сили непродуктивності — це стрес, недосипання і спроби робити десять справ відразу.


Якщо ви хочете стати більш ефективними і продуктивними, у вас є два варіанти:

1. Докласти більше зусиль, тобто збільшити кількість сили. Ви піднапряжетесь, вип’єте ще чашку кави і будете більше працювати.
Очевидно, що це буде діяти лише до тих пір, поки ви не перегорите. Збільшення сили може непогано спрацювати, але лише на короткий період.


2. Усунути протидіючі сили. Спростити своє життя, навчитися говорити «ні», зменшити кількість обов’язків.

Іншими словами, усунути все, що вас стримує. Позбувшись від протидіючих сил, ви побачите, що тепер ваших зусиль (тих самих, не збільшених!) вистачає, щоб виконувати набагато більший обсяг роботи.


Другий варіант — набагато простіше і результативніше. Але більшість людей інстинктивно вибирає перший, тому що не замислюється про закони Ньютона.
Отже:

1. Рухоме тіло прагне продовжувати рух. Знайдіть спосіб приступити до справи протягом двох хвилин.

1. Прагніть не тільки напружено працювати, але і працювати над правильними речами. Ваші сили обмежені. Напрямок їх застосування також важливо.

3. Продуктивність є балансом протилежних сил. Якщо ви хочете бути більш продуктивним, ви можете або «продавити» перешкоди, або усунути сили протидії. Другий варіант менш стресовий.


Фото заголовку lifter.com.ua
За матеріалами lifter.com.ua

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коммент.:

Отправить комментарий